Z novoizvoljenim novomeškim škofom v višave – izlet krščanske medicinske skupine

Kaj bi si želeli lepšega, kot po skoraj letu dni okrnjenih socialnih stikov s prijatelji in kolegi preživeti lep dan v osrčju gora in praznovati življenje z druženjem, mašo, petjem, smehom, malico, pogovori, občudovanjem narave ..? 

Hvaležni smo, da nam je bila dana ta priložnost – v soboto, 3. 7., se nas je lepo število članov krščanske medicinske skupine Efatá skupaj z našima spremljevalcema, g. Romanom Globokarjem in g. Andrejem Sajetom, odpravilo na Pristovški storžič nad Jezerskim. Po uvodni predstavitvi in molitvi smo se med cvetočimi travniki pričeli vzpenjati. Pot je v prijetnem vzdušju vse prehitro minila. Že po poti so nas spremljali veličastni razgledi na Kočno, Grintavec, greben Košute, Raduho … Na vrhu obvezno fotografiranje, malica. Na robu jase pod vrhom še en vrhunec dneva – maša, ki jo je daroval novoimenovani novomeški škof Andrej Saje. Smo mu hvaležni za vse misli, prijateljstvo. Popoldan smo se ustavili ob Planšarskem jezeru na Jezerskem, v ‘ledenočisto’ vodo bodisi namočili noge ali celo zaplavali, (ob)sedeli ob jezeru, se pogovarjali in še pogovarjali … 

Kot je pri maši poudaril Saje, je ključnega pomena – tako v življenju kot pri vseh izzivih zdravniškega poklica – da ohranimo stik z Bogom in drug z drugim. Dnevi, kot je bil včerajšnji, koristijo obojemu. Na še več takih!

Meta Rus

Block Title

Title

Short Description

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja